onsdag 30 november 2011

Julgodis

Idag har Vanessa och jag fixat knäck och ingefärskola inför julens mysstunder.




Recept på INGEFÄRSKOLA
100 g smör

2 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk vaniljsocker
2 msk glukos
3 tsk ingefära
1 tsk kanel
  • Smält smöret i en kastrull. 
  • Blanda i resten av ingredienserna. Glukosen gör att kolan inte sockrar sig. 
  • Rör med en visp så att smeten blir slät. 
  • Rör sedan då och då under kokningen, inte hela tiden. 
  • Koka på medelvärme tills temperaturen når 125 grader, kolla med digitaltermometer, eller gör ett kulprov.
  • häll upp smeten i en bakpappersklädd långpanna, eller liknande. 
  • Låt stelna. 
  • Lyft hela kakan på en skärbräda eller till ett bord, klipp lagom stora kolor.
  • Vik in kolorna i smörpapper, knyt om snören

Inga kommentarer: