torsdag 17 november 2011

Jag vill ha en italienare???

Börjar undra om jag överger spanjorerna när jag numera lagar mat. 




Tagliatelle, rostade pinjenötter, salami, mozarella mm

  • 400 g färsk tagliatella
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk olivola
  • 70 g salami
  • 150 g cocktailtomater
  • 200 g mozarella
  • 1 påse rucola
  1. Koka upp vatten till pastan
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna
  3. Värm sedan oljan i stekpannan. Skär salamiskivorna på mitten och stek dem så de blir knapriga
  4. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Blanda pastan med salamin och lite av oljan i stekpannan
  5. Dela tomaterna på mitten och blanda i tillsammans med rucolan.
  6. Häll upp pastan på ett fat
  7. Strö över pinjenötterna




Pizza med chorizo, squars, paprika, mozarella och rucola


DEG:
  • 1 ¼ dl vatten, 37 grader
  • 15 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½tsk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk olivolja
  1. Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
  2. ta upp degen på bakbordet. knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza. lägg över den på bakplåtspapper
FYLLNING:
  • 1 tub tomatpasta
  • oregano
  • 1 msk vatten
  • 150 g tjock chorizo
  • 200 g mozarella
  • ½ röd paprika
  • ½ grön paprika
  • ½ normalstor squars
  • ½ påse rucola
  1. Blanda tomatpasta vatten och oregano till en jämn smet. Bred ut över pizzan
  2. Skär chorizon i tunna skivor och lägg på
  3. Skär squars och paprika och fördela jämnt över pizzan
  4. Skär mozarellan i tärningar och fördela över pizzan
  5. Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter
  6. ta ut pizzan och strö över rucola

Inga kommentarer: