Tagliatelle, rostade pinjenötter, salami, mozarella mm
- 400 g färsk tagliatella
- 2 msk pinjenötter
- 2 msk olivola
- 70 g salami
- 150 g cocktailtomater
- 200 g mozarella
- 1 påse rucola
- Koka upp vatten till pastan
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna
- Värm sedan oljan i stekpannan. Skär salamiskivorna på mitten och stek dem så de blir knapriga
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Blanda pastan med salamin och lite av oljan i stekpannan
- Dela tomaterna på mitten och blanda i tillsammans med rucolan.
- Häll upp pastan på ett fat
- Strö över pinjenötterna
Pizza med chorizo, squars, paprika, mozarella och rucola
DEG:
- 1 ¼ dl vatten, 37 grader
- 15 g jäst
- ½ tsk salt
- ½tsk socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk olivolja
- Smula jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i minst 10 minuter. Låt jäsa i 1 timme.
- ta upp degen på bakbordet. knåda den till en rund bulle och kavla eller dra ut den till en pizza. lägg över den på bakplåtspapper
FYLLNING:
- 1 tub tomatpasta
- oregano
- 1 msk vatten
- 150 g tjock chorizo
- 200 g mozarella
- ½ röd paprika
- ½ grön paprika
- ½ normalstor squars
- ½ påse rucola
- Blanda tomatpasta vatten och oregano till en jämn smet. Bred ut över pizzan
- Skär chorizon i tunna skivor och lägg på
- Skär squars och paprika och fördela jämnt över pizzan
- Skär mozarellan i tärningar och fördela över pizzan
- Sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter
- ta ut pizzan och strö över rucola
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar