söndag 29 mars 2009

Ungdomslitteratur

Har läst en helt fantastisk ungdomsserie. Det är fyra böcker i serien och det går inte att sluta läsa dem. Böckerna handlar om kärleken mellan Bella, en ung tjej som flyttar till sin pappa under high school perioden och Edward som är vampyr. Böckerna har allt; spänning och romatik. Det är snudd på en fantasyberättelse men den inte så utpräglad fantasy som t.ex Harry Potter.
Serien har gått som film och då under namnet TWILIGHT.


Första boken heter OM JAG KUNDE DRÖMMA


Andra boken heter NÄR JAG HÖR DIN RÖST


Bok nummer tre har titeln LJUDET AV DITT HJÄRTA


Fjärde och sista boken heter SÅ LÄNGE VI BÅDA ANDAS


Slutet i fjärde boken är ganska öppet så det är inte helt omöjligt att det kan bli en fortsättning.
Har du inte redan läst dessa böcker så gör det, kärleken beskrivs så fantastisk att tårarna bara rinner ner för kinderna. Det mest otroliga med serien, fast det är väldigt mycket vacker kärlek i den, så läses den av både killar och tjejer. En eloge till STEPHANIE MEYER som lyckats med att fängsla så många.

1 kommentar:

femfemman sa...

Har hört talas om böckerna - köpt dem i julklapp till en 15-åring - beställde den första (rea på adlibris) till skolans bibliotek ... och en av mina femmans tjejer blev överlycklig .. och är nu helt uppslukad varje morgonstund, då vi läser tjugo minuter. Får köpa in de resterande tre till biblioteket och ställa mig i kö för att läsa! anna-Lena